Välkommen!

Jag passar nu på att säga ett stort grattis till dig som besöker den här sidan! Det har inte varit självklart för dig att söka information om psykologisk behandling och jag gissar att du under en tid försökt att själv hantera dina besvär eller ensam försökt hitta svar på viktiga reflektioner som uppkommit i dig.

Jag vet att det här sökandet är viktigt för dig och jag tror också att det är med blandade känslor du bestämt dig för att söka vägledning, behandling eller stöd hos en psykolog. Trots det har du, här och nu, tagit det första steget till att närma dig något som är mycket viktigt i ditt liv.

När som helst hade du kunnat trycka bort det här sökandet, eller hitta alternativa sätt att bedöva de känslor och tankar som fört dig hit idag. Du har kanske redan avbrutit det här sökandet eller ansatsen att söka hjälp flera gånger. Men idag är det annorlunda. Bra jobbat!

Det här är det som kognitiv beteendeterapi innebär – att i en terapeutisk situation, genom att konfrontera känslor och tankar på ett nytt vis kunna hantera motgångar och obehag i livet. Men det viktigaste av allt: att DU ska kunna leva ett liv som är i enlighet med vad du uppfattar som rikt, meningsfullt och viktigt oavsett om det handlar om att bli fri från depressioner, ångest, stress eller sömnbesvär!

Vi kommer att utforska det tillsammans genom att noggrant analysera din situation och därefter tillsammans sätta upp mål för behandlingen. För att uppnå dessa mål kommer du få träna dig i nya färdigheter, lära dig mer om hur dina kroppsliga och psykiska mekanismer fungerar och att gradvis få utforska att testa nya beteenden i nya och gamla situationer. Allt i syfte att du ska få möjlighet att komma närmare det liv du vill ha.

Detta är kognitiv beteendeterapi – KBT.

One comment on “Välkommen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *